Společnosti Emirates a flydubai představují první codesharové lety

Prozkoumejme svět. Společně.

Emirates bude s flydubai sdílet 29 codesharových leteckých tras

Cestující si mohou rezervovat letenky od 3. října pro lety od 29. října

Pasažéři se dopraví do více destinací jednodušeji, častěji a rychleji

Emirates díky partnerství s flydubai rozšíří svou globální síť  o 29 destinací ze tří kontinentů.

Nová partnerská síť díky codesharovým letům nabídne častější a snadnější spojení do řady destinací s výhodou navazující přepravy zavazadel až do cílové destinace. Cestující si mohou již od 3. října rezervovat letenky pro cesty uskutečněné od 29. října na www.emirates.com, prostřednictvím call centra 239 016 320 anebo u cestovních kanceláří.

Jeho Veličenstvo šejk Ahmed bin Saeed Al Maktoum, předseda a výkonný ředitel společnosti Emirates Group a předseda společnosti flydubai, uvedl: „S nadšením jsme udělali první krok, aby naši zákazníci mohli využívat řadu výhod plynoucích z partnerství. A to jak benefity každé z leteckých společností, tak i větší flexibilitu a volnost při cestách přes Dubaj. V příštích měsících budeme společnou síť našich destinací dále rozšiřovat, abychom svým zákazníkům poskytli ještě více možností jak prozkoumat svět.”

Pasažérům codesharových letů Emirates a flydubai zajistí toto partnerství zážitek, na který jsou u dané letecké společnosti zvyklí. Pokud si zákazníci Emirates zakoupí letenku během jedné rezervace v rámci codesharových služeb, obdrží na palubě flydubai bezplatné menu  a budou moci uplatnit i zavazadlové limity platné pro Emirates, a to jak v byznysové, tak  v ekonomické třídě. Propojení společností v dubajském leteckém uzlu zajistí hladký přestup  a díky novému partnerství se zkrátí jeho minimální doba mezi Terminálem  3 (domovský terminál Emirates) a 2 (domovský terminál flydubai) na 120 minut.

Dnešní oznámení představuje počáteční fázi rozsáhlého partnerství. Navazovat na ně bude přidávání dalších destinací do sítě leteckých společností poté, co bude spolupráce dále rozšířena a proběhne optimalizace sítí obou společností.

Více výhod pro věrné zákazníky

Členové Emirates Skywards mohou i nadále sbírat Skywards letecké míle a míle Skywards Tier podle pravidel věrnostního programu i v rámci a codesharových letů flydubai. Členové Skywards Premium mohou rovněž při přepravě zavazadel k bezplatným zavazadlovým limitům Emirates přidat navíc extra zavazadlo zdarma: 20 kg pro Platinum, 16 kg pro Gold a 12 kg pro  Silver úroveň členství.

Držitelé členství Skywards v úrovni Platimum, Gold, Silver budou mít v rámci codesharových letů přístup k byznysovým přepážkám flydubai a získají  i přednostní cedulky. Další výhody pro členy věrnostních programů obou leteckých společností budou včas ohlášeny.

Codesharové destinace v rámci partnerství Emirates a flydubai

Město Země
Asmara Eritrea