Prologis získal prestižní ocenění v soutěži Eurobuild CEE Awards 2016

Společnost zvítězila v kategoriích „Warehouse Developer of the Year, CEE“ a „Best Warehouse Manager of the Year, Poland“

VARŠAVA (12. prosince 2016) — Prologis, Inc., globální lídr v oblasti logistických nemovitostí, si připsal dvě významná ocenění v soutěži Eurobuild CEE Awards 2016.

Na slavnostním vyhlášení výsledků, které se konalo 6. prosince ve varšavském hotelu DoubleTree by Hilton za účasti více než 900 profesionálů z oblasti realit působících v regionu střední a východní Evropy, byl Prologis oceněn jako nejlepší developer skladovacích nemovitostí ve střední a východní Evropě za rok 2016, když zvítězil v kategorii „Warehouse Developer of the Year, CEE“. Zároveň si společnost připsala i první místo v kategorii „Best Warehouse Manager of the Year, Poland“ pro nejlepšího správce skladovacích nemovitostí v Polsku.

V rámci soutěže Eurobuild Awards 2016 se vybírají nejlepší společnosti roku a nejlepší projekty dokončené či zahájené od října 2015 do září 2016. Ocenění se udělují ve čtyřech okruzích: cena za celoživotní přínos, ceny poroty, ceny nájemců a ceny veřejnosti.

V okruhu cen volených porotou získal Prologis ocenění „Warehouse Developer of the Year, CEE“. Letos je Prologis ve střední a východní Evropě vůbec nejaktivnější od roku 2008. Společnost v klíčových lokalitách regionu zahájila výstavbu 18 nových projektů o celkové rozloze 331 000 metrů čtverečních, mezi nimiž je i osm spekulativních budov. Všechny nové projekty byly předloženy k posouzení podle systému BREEAM.

„Pro nás v Prologisu je tento rok ve střední a východní Evropě opravdu živý, protože jsme jako jediný developer zahájili výstavbu nových projektů ve všech čtyřech zemích regionu,“ konstatoval senior viceprezident a ředitel Prologisu pro střední a východní Evropu Martin Polák. „Podařilo se nám dosáhnout 95procentní obsazenosti a více než 80procentní retence zákazníků. Tohoto ocenění si velice vážíme, neboť je uznáním nejen rychlosti a kvality naší práce, ale i transparentnosti našeho podnikání. Ta tvoří stěžejní součást našeho receptu na budování úspěšných dlouhodobých vztahů se zákazníky.“

V okruhu cen udílených nájemci byl Prologis oceněn jako „Best Warehouse Manager of the Year, Poland“ pro nejlepšího správce skladovacích nemovitostí v Polsku. Cenu převzala manažerka pro správu nemovitostí Prologisu v Dolním Slezsku Marta Kostyk.

„Mimořádně kvalitní správa nemovitostí je jednou z našich hlavních priorit a zároveň klíčem našeho úspěchu v celém regionu,“ komentovala vítězství ředitelka oddělení správy nemovitostí polské pobočky Prologisu Renata Michalczyk. „Na toto ocenění jsme velice hrdí, jelikož je důkazem týmového ducha panujícího v naší společnosti. Obzvláště nás těší, že nám cenu udělili přímo zákazníci – právě oni jsou pro nás nejdůležitějšími porotci naší práce.“

Díky aktivní působnosti ve čtyřech zemích regionu a portfoliu o celkové rozloze 4,4 milionu metrů čtverečních je Prologis předním poskytovatelem distribučních nemovitostí ve střední a východní Evropě (k 30. září 2016).