Emirates byla na Skytrax World Airline Awards 2016 jmenována nejlepší leteckou společností na světě

Emirates byla v rámci prestižního hodnocení Skytrax World Airline Awards jmenována nejlepší leteckou společností světa pro rok 2016. Navíc se stala také nejlepší aerolinkou na Blízkém východě a získala rekordně již 12. ocenění v řadě za nejlepší palubní zábavní systém na světě.

Žebříček World’s Best Airline Awards vychází z největšího průzkumu spokojenosti mezi pasažéry leteckých společností. Je považován za globální měřítko výjimečných služeb leteckých společností. Tento rok byla ocenění Skytrax udělena na základě více než 19,2 milionů vyplněních dotazníků zákazníky z více než 104 zemí hodnotících celkem 280 leteckých společností. Průzkum Skytrax měří kvalitu na základě 41 klíčových parametrů, které zahrnují v první řadě hodnocení produktů a dostupných služeb v leteckém průmyslu.

Emirates získala toto jedinečné vyznamenání, které bylo poprvé představeno před 15 lety, počtvrté v řadě. Aerolinka se stala nejlepší leteckou společností podle hodnocení Skytrax v roce 2001, potom znovu v roce 2002 a v roce 2013. Celkově pak Emirates od roku 2001 vyhrála 20 ocenění Skytrax World Airline Awards.

„Jsme poctěni, že jsme byli uznáni a oceněni v rámci hodnocení Skytrax. Pro Emirates jsou zákazníci středobodem veškerého dění. Pracujeme tvrdě, abychom cestujícím v každém ohledu, každý den a po celém světě zajistili ten nejlepší možný cestovní zážitek. Průběžně investujeme do našich produktů a služeb jak na zemi, tak ve vzduchu. Zákazníkům pozorně nasloucháme a následně vytrvale hledáme cesty, abychom předčili jejich očekávání. Jelikož jsou tato ocenění udělována na základě zpětné vazby pasažérů, představují pro nás potěšující a skvělé uznání naší tvrdé práce, která vedla k vytvoření cestovního zážitku Emirates,“ řekl prezident Emirates Airline Tim Clark.

„To, že se Emirates stala nejlepší leteckou společností světa již počtvrté, je fantastický úspěch, který svědčí o velké oblíbenosti této letecké společnosti. Uspokojit zákazníky tak širokého a rozmanitého spektra není jednoduchý úkol. I přesto cestující v případě Emirates, když hodnotí produkty a služby nabízené na palubě letadla superlativy nešetří. Zábavní systém Emirates je zákazníky neustále vychvalovaný nejen pro jedinečnou nabídku programů, ale také díky vysoké technické kvalitě, zvláště na palubě flotily Emirates A380,“ uvedl CEO společnosti Skytrax Edward Plaisted.

Emirates je největší mezinárodní leteckou společností s rozsáhlou leteckou sítí, která v současné době nabízí možnost cestovat do 154 destinací v 81 zemích napříč šesti kontinenty a to vše pouze s jednou zastávkou v Dubaji. Společnost provozuje jednu z celosvětově nejmladších flotil letadel s širokým trupem. Tato letadla jsou nejen účinnější z hlediska provozu, ale také poskytují pasažérům během letu větší pohodlí. Díky moderním letadlům může navíc Emirates snadněji zavádět a nabízet nejnovější palubní produkty.

Během posledních 12 měsíců Emirates investovala do řady nových produktů a služeb včetně nových sedadel v byznys třídě na palubě letadel Boeing 777-300ER. S novým salonkem v Kapském městě se například globální síť letištních salonků Emirates rozrostla na 39. Emirates představila nové cestovní balíčky pro děti i pasažéry v první a byznys třídě a také v roce 2015 investovala přes 140 milionů amerických dolarů do svého vinného programu ve všech cestovních třídách. A to není vše.

Na palubě většiny letadel Emirates včetně všech strojů A380 se mohou pasažéři během letu připojit na internet prostřednictvím wi-fi. V průměru během letu na webu surfuje více než čtvrtina pasažérů. V případě letů delších než dvanáct hodin se jedná o více než polovinu cestujících.

Emirates již 12. rok v řadě zůstala neporažena v oblasti zábavy, když vyhrála ocenění pro nejlepší palubní zábavní sytém na světě. To vše díky systému ice, kde v současné době mohou pasažéři najít neuvěřitelných 2 689 nejrůznějších zábavních kanálů. Od nejnovějších filmů, oceněných televizních seriálů, komedií, živého vysílání, hudby, až po počítačové hry. Systém ice se neustále rozrůstá o nový a skvělý obsah. Od loňského roku, kdy vyhrál cenu Skytrax, byla nabídka ice rozšířena o:

·         35 % více televizních programů

·         20 % více televizních seriálů

·         35 % více rádiových kanálů

·         více obsahu pro neslyšící a nevidomé zákazníky

Obsah je dostupný ve 37 jazycích. Letecká společnost také rozšířila nabídku o živé vysílání sportovních přenosů včetně nejsledovanějších sportovních klání, jako jsou například letní olympijské hry v Riu.