Zakladatel Kiwi.com Oliver Dlouhý vyhrál titul EY Začínající podnikatel roku 2017

Oliver Dlouhý, zakladatel a CEO společnosti Kiwi.com, celosvětového online vyhledávače a prodejce letenek a služeb pro cestovatele, vyhrál prestižní ocenění EY Začínající podnikatel roku 2017 v České republice. Oliver Dlouhý byl i jedním z pěti celonárodních finalistů a kandidátem na titul EY Podnikatel roku 2017 České republiky. V celorepublikovém finále se umístil na druhém místě, od vítězství ho dělil pouhý 1 bod.

Oliver Dlouhý, zakladatel a CEO společnosti Kiwi.com, získal titul EY Začínající podnikatel roku 2017 pro Českou republiku, a to díky fenomenálnímu růstu Kiwi.com, které se řadí mezi historicky nejúspěšnější české start-upy s globálním dosahem a zákazníky po celém světě. Obrat společnosti Kiwi.com za posledních pět let vzrostl o 15 000 % a v roce 2017 dosáhl obratu 17,7 miliard korun.

Společnost EY, globální lídr v oblasti auditorských, daňových, transakčních a poradenských služeb, spustila tuto soutěž s cílem vyznamenat nejúspěšnější a inovativní podnikatele.  Ocenění EY Začínající podnikatel roku je udělováno podnikatelům, kteří v době jejich účasti v soutěži nedosáhli věku 30 let, nebo celková doba jejich podnikatelské činnosti nepřesahuje pět let.

„Velmi mě těší získané ocenění EY Začínající podnikatel roku 2017 i umístnění v celonárodním finále soutěže EY Podnikatel roku. Je to velké uznání nejen pro mě, ale i mé kolegy za práci, kterou jsme za posledních 5 let v Kiwi.com odvedli. Když jsem začínal, nikdy jsem si nemyslel, že se z malého týmu rozrosteme na 1 700 zaměstnanců po celém světě. Všechna ocenění, která získáváme, jsou zásluhou týmové práce a úsilí, v níž hraje každý člen důležitou roli,“ řekl Oliver Dlouhý.