Výsledky společnosti Prologis za čtvrté čtvrtletí a celý rok 2023

Evropská divize společnosti Prologis zveřejnila údaje o svojí činnosti za čtvrté čtvrtletí a celý rok 2023. Nejdůležitější fakta o provozním výkonu, vybrané milníky i dosažené úspěchy za toto období přináší následující souhrn.

Ben Bannatyne, prezident Prologis Europe:

„Poslední čtvrtletí roku 2023 se neslo ve znamení stabilního pokračování našich aktivit, zdravého nárůstu nové výstavby i úrovně neobsazenosti hluboko pod tržním průměrem. Vzhledem k současným okolnostem zůstává poptávka po kvalitních a udržitelných skladových prostorách silná, zejména na hustě osídlených trzích, jako jsou Velká Británie, Nizozemsko či Německo. Na všech evropských trzích poskytujeme zákazníkům řešení v rámci naší špičkové platformy Prologis Essentials a i nadále se mohou spoléhat na naše strategické portfolio pozemků i podporu nejlepšího týmu v oboru.“

Provozní výkon v Evropě – Q4/2023 a celý rok 2023:

Provozní výkon ve střední Evropě a v České republice – Q4/2023 a celý rok 2023:

*  včetně budov v provozu, ve výstavbě, určených k prodeji, VAA/VAC a dalších

** ve srovnání s datem zahájení nájmu

Klíčové pronájmy:

Rozvržení kapitálu – Q4/2023 a celý rok 2023:

Nová výstavba:

Doplňkový komentář Bena Bannatyna, prezidenta Prologis Europe:

„Za uplynulý rok jsme stále častěji pokrývali provozní potřeby našich zákazníků prostřednictvím platformy Prologis Essentials. Vnímáme, že lokální specifika, například povolovací procesy, jsou stále více spojena s agendou ESG, a proto rozvíjíme řešení v oblasti provozu, energií a udržitelnosti, elektromobility i pracovní síly s ohledem na budoucnost. Například v oblasti energetiky jsme rok 2023 zakončili dosažením kapacity 500 MW solární energie generované a uchovávané díky fotovoltaice na střechách našich budov, a jsme tak na dobré cestě k překonání cílové produkce stanovené na úrovni 1 GW do roku 2025.“