Společnost Emirates představuje nové samoobslužné kiosky na letišti v Dubaji

Letecká společnost Emirates zavádí samoobslužné kiosky pro odbavování a odkládání zavazadel na Terminálu 3 na Mezinárodním letišti v Dubaji. Službu mohou využívat cestující do všech destinací kromě USA, Kanady, Číny, Indie a Hongkongu, a to z důvodu dodatečných požadavků ze strany zmíněných zemí.

Celkem 16 kiosků na odkládání zavazadel a 8 pro samoobslužné odbavení doplňuje letištní odbavovací službu Emirates a zkracuje čekací dobu zákazníků v době těch největších špiček na letišti. V příštích měsících plánuje společnost přidat další jednotky samoobslužných zařízení.

Prostřednictvím kiosků se cestující mohou samostatně odbavit, obdrží palubní lístek, mohou si vybrat palubní místa a odevzdat svá zavazadla. Zaměstnanci Emirates jsou neustále k dispozici, ale využití těchto samoobslužných zařízení umožňuje zákazníkům rychlý přesun přes letiště až k imigračnímu oddělení. Zařízení jsou pravidelně čištěna a dezinfikována, stejně tak mají zákazníci k dispozici dezinfekční prostředky na ruce.

Tato nová služba představuje pokračující investiční kroky společnosti Emirates do svých produktů a služeb s cílem zajistit maximální spokojenost zákazníků ve vzduchu i na zemi. Zařízení byla vyvinuta ve spolupráci s Dubai Aviation Engineering Projects a Dubai Airports. Kiosky budou postupně vylepšovány, aby i v budoucnu mohly nabízet nové funkce, jako jsou bezdotykové ovládání nebo možnost změny rezervace samotnými zákazníky.

Všichni cestující (i tranzit) mířící do Dubaje a Spojených arabských emirátů se musí povinně prokázat negativním PCR testem na COVID-19, včetně občanů a rezidentů SAE, turistů, a to bez ohledu na zemi, ze které přicházejí. V případě potřeby absolvování testu před odletem z Dubaje mohou zákazníci Emirates využít speciální sazby v  nemocnici American Hospital a jejich klinikách po předložení palubního lístku. K dispozici je také možnost nechat se otestovat doma nebo přímo v kanceláři, výsledky testu jsou k dispozici do 48 hodin. Více informací zde.

Emirates se také rozhodla pozměnit rezervační politiku společnosti. Zákazníkům, jejichž cestovní plány budou narušeny v důsledku pandemie COVID-19, nyní nabízí více flexibility během jejich cest. Pokud dojde k neočekávaným cestovním změnám, mohou si zákazníci, kteří si zakoupili letenku do 31. března 2021, rezervovat let na jiné datum. Letenka je platná dva roky a může být také směněna za cestovní poukaz, který lze využít na nákup jakékoli letenky pro sebe, rodinu či blízké přátele. Více informací naleznete zde.

Emirates svým zákazníkům nabízí bezplatné pokrytí finančních nákladů na léčbu či povinnou karanténu v případě onemocnění virem COVID-19 během jejich cest. Tuto možnost mohou využít všichni cestující, jejichž let se uskuteční do 31. prosince 2020. O finanční pomoc mohou zákazníci žádat po dobu 31 dnů od prvního letu v rámci plánovaných cest.  Pro více informací navštivte:

www.emirates.com/COVID19assistance.

Společnost Emirates přijala ucelený soubor bezpečnostních opatření, aby zajistila zdraví a bezpečí všech zákazníků i zaměstnanců společnosti, a to jak na zemi, tak ve vzduchu. Každý cestující také obdrží hygienický balíček, který obsahuje ochrannou masku, rukavice, antibakteriální ubrousky a dezinfekční prostředek na ruce. Pro více informací o bezpečnostních opatřeních navštivte tuto stránku.

Více informací o požadavcích pro vstup mezinárodních turistů do země naleznete zde.