Skupina Emirates představuje ve svém sídle novou inovační platformu Majlis

Inovace v letectví jsou v DNA skupiny Emirates pevně zakódovány, což potvrzuje i nová inovační platforma Majlis, kterou v dubajském sídle společnosti Emirates Airline & Group představil šejk Ahmed bin Saeed Al Maktoum, předseda představenstva a generální ředitel, spolu s dalšími vedoucími představiteli.

Tato nová platforma bude podporovat hlubší výzkum a vývoj a intenzivnější výměnu nejmodernějších poznatků z oblasti robotiky, hyperreality, hologramů, 3D tiskáren a dalších pokročilých technologií. Bude tak sloužit jako společenský prostor pro spoluvytváření ověřených konceptů, které se stanou přínosem jak pro zákazníky a komunity, tak celý letecký průmysl. Partnerství s jeho vedoucími představiteli a univerzitami, udržitelné iniciativy a zkoumání alternativních energií pak budou jedněmi z dalších klíčových hnacích sil systému Majlis.

Jeho výsost šejk Ahmed řekl: „Skupina Emirates byla vždy průkopníkem v leteckém průmyslu a inovace jsou základem našich hodnot, kultury a našeho myšlení. Inovační platforma Majlis s nejnovějšími nástroji a technologiemi je navržena tak, aby umožnila našim zaměstnancům zkoumat nové obzory, objevovat inovativní řešení a řídit budoucnost leteckého průmyslu. Spojí naše partnery, špičkové technologické společnosti a subjekty v jednom prostoru, aby společně řešili klíčové výzvy, které dnes ovlivňují naše odvětví.“

V počáteční fázi Majlis obsáhne:

Skupina Emirates je dlouholetým lídrem inovací v tomto odvětví. Inovační Majlis přichází v návaznosti na uvedení vůbec prvního robotického asistenta pro odbavení na světě pod názvem Sara, a na pořádání prvního ročníku ForsaTEK, každoroční akce, na níž se setkávají programy pro začínající podniky, významní technologičtí a průmysloví partneři a klíčoví hráči v ekosystému. Skupina Emirates a nadace Dubai Future Foundation uzavřely významné partnerství, jehož cílem je založit Emirates Centre of Excellence for Aviation Robotics (ECEAR). Společnost Emirates věnovala 200 milionů USD na financování výzkumných a vývojových iniciativ zaměřených na zmírnění dopadu fosilních paliv na životní prostředí v komerční letecké dopravě.