Savills poskytla poradenství společnosti Catalyst Capital při akvizici nákupního centra Olympia Olomouc

Společnost Catalyst Capital, mezinárodní investor a správce nemovitostí, za nezveřejněnou částku získala nákupní centrum Olympia Olomouc. Olympia Olomouc je regionální obchodní centrum s více než 30 000 metry čtverečními pronajímatelné plochy a s 1 460 parkovacími místy. Během této akvizice jako poradce úspěšně působila společnost Savills.

Olympia Olomouc byla otevřena v srpnu 2014 jako první moderní nákupní centrum ve městě. V roce 2015 prošla značnou proměnou a zahájila provoz nového venkovního hřiště, dětského koutku a food courtu. Mezi současné nájemce patří někteří z nejvýznamnějších mezinárodních a národních maloobchodníků, včetně H&M, C&A, Sportisimo, Datart, New Yorker and Albert hypermarket.

Fraser Watson, ředitel oddělení investic Savills ČR a SR, říká: „Jsme potěšeni, že se nám dostalo příležitosti spolupráce s tak zkušeným a profesionálním investorem, jakým Catalyst Capital je. Společnost je lídrem na trhu ve svém oboru a odborníkem na restrukturalizaci maloobchodu. Centrum v posledních letech nevykazovalo uspokojivé výsledky, ovšem pod správným vedením zde určitě existuje velký potenciál k růstu. Plány společnosti Catalyst Capital, které mají vést ke zlepšení a repositioningu centra, jsou velmi zajímavé a už se těšíme, až svou skvělou strategii v blízké budoucnosti uskuteční.“