Prologis postavil distribuční centrum na míru pro německou automobilovou společnost

Nový zákazník si pronajímá 25 414 metrů čtverečních v Prologis Park Bratislava

BRATISLAVA (28. dubna 2016) – Prologis, Inc., globální lídr v oblasti logistických nemovitostí, dnes slavnostně otevřel budovu o rozloze 25 414 metrů čtverečních postavenou na míru pro BMW Group v Prologis Park Bratislava. Slavnostní událost vyvrcholila oficiálním přestřižením pásky.

Ceremonie nesoucí se ve znamení „překročení cílové čáry“ se zúčastnili pan Wolfgang Baumann, viceprezident BMW pro logistiku náhradních dílů, Ben Bannatyne, prezident Prologis pro Evropu, a Martin Polák, senior viceprezident a ředitel Prologis pro střední a východní Evropu. Události se zúčastnili také primátor Sence a více než 80 vážených hostů, představitelů města, zástupců médií a zaměstnanců.

Moderní distribuční budova DC9 byla postavena na míru specifickým požadavkům zákazníka a disponuje LED osvětlením, zařízením pro regulaci teploty, osvětlením areálu, kamerovým systémem, speciálním IT řešením a místností pro nebezpečné zboží (ADR). Prostory budou sloužit jako centrum pro distribuci náhradních dílů pro celou střední Evropu.

„V regionu střední a východní Evropy nadále sledujeme poptávku od společností působících v automobilovém průmyslu, které často vyžadují budovy přizpůsobené tak, aby vyhovovaly jejich podnikatelské činnosti,“ řekl senior viceprezident a ředitel Prologis pro střední a východní Evropu Martin Polák. „Tato nová budova je prvotřídním příkladem naší schopnosti poskytovat prostory uzpůsobené potřebám zákazníkům v ideálních lokalitách. Jsme rádi, že jsme se podíleli na tak prestižním projektu.“

Moderní průmyslový areál Prologis Park Bratislava se nachází 24 kilometrů východně od centra Bratislavy, dva kilometry od Sence a 16 kilometrů od mezinárodního letiště. Park v současné době zahrnuje 13 budov o celkové rozloze více než 320 000 metrů čtverečních výrobních a distribučních prostor.

Prologis je s více než 520 000 metry čtverečními logistických a průmyslových ploch hlavním poskytovatelem distribučních budov na Slovensku (k 31. březnu 2016).