Naboso s VIVOBAREFOOT

Společnost VIVOBAREFOOT, globální lídr ve výrobě a prodeji barefoot obuvi, šíří osvětu o zdravém obutí po celém světě. V České republice se se 40 000 prodanými páry ročně v přepočtu prodaných párů na obyvatele řadí k nejlépe prodávajícím zemím. Tento počet jen dokládá stále se zvyšující zájem Čechů o opravdovou funkci bot, ve kterých chodí a tráví dlouhé hodiny.

VIVOBAREFOOT, značka založena ve Velké Británii v roce 2004 bratranci Galahadem a Asherem Clarkovými, vyrábí bosou tzv. barefootovou obuv, jejímž smyslem je simulovat chůzi naboso. Barefootová obuv je vyráběna v anatomickém tvaru chodidla, má nulovou podporu nožní klenby a nulový sklon mezi patou a špičkou, a tak se mohou chodidla svobodně pohybovat tak, jak je jim přirozené. Ultratenká oděruodolná podrážka zaručí maximální smyslovou zpětnou vazbu a díky tvaru a dokonalé ohebnosti modely poskytnou svobodu pro vaše chodidla po celý den.

V České republice značka působí od roku 2009, kdy jí začal distribuovat po domluvě se zakladateli současný výhradní distributor Kamil Vedral. Obuv pro každodenní nošení, na běh, do přírody či pro děti si v České republice pořídíte v pěti kamenných concept storech, v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Plzni a v Ostravě, kde společnost nový obchod otevřela počátkem června. Interiéry poboček jsou tvořeny maximálně udržitelně a otiskují se v nich tak hodnoty společnosti.

Jedním z hlavních pilířů britské inovátorské obuvnické společnosti je udržitelnost. Na ni klade důraz nejen ve vybavení svých obchodů, ale především ve výrobě. Boty jsou tak vyrobeny z recyklovaných i recyklovatelných materiálů, jako jsou bavlněné plátno nebo PET lahve, kvalitních přírodních materiálů, z nichž nejzajímavější je prvotřídní kůže Pittards® Wild Hide z volně chovaného skotu, který se na obuvi projevuje přirozeným zjizvením. Dále si zákazníci mohou vybrat modely z pěny BLOOM z vodních řas a jiných rostlinných složek. Výrobní procesy probíhají s minimálním dopadem na životní prostředí s důrazem na funkčnost, komfort a kvalitu.

Společnost se dále také angažuje v charitativní činnosti. Spolupracuje s organizací Soul of Africa, neziskovou organizací zaměstnávající komunity v Etiopii, jimž dává možnost přivýdělku a zlepšení životních podmínek. Znevýhodněné etiopské rodiny mají díky spolupráci organizace a VIVOBAREFOOT možnost, se naučit řemeslu a vydělat si šitím bot na živobytí. Zároveň se část výtěžku z kolekce VIVOBAREFOOT Soul of Africa vrací zpět do Afriky na podporu sirotků a stavbu škol a nemocnic.

Více informací o značce VIVOBAREFOOT naleznete na https://www.vivobarefoot.cz/.