LOUIS XIII PŘEDSTAVUJE LE SALMANAZAR

PRVNÍ A JEDINNÝ 9-LITROVÝ KŘIŠŤÁLOVÝ DEKANTÉR, KTERÝ BYL KDY VYROBEN

Koňak LOUIS XIII. překonává ustálené hranice díky svému dalšímu velkolepému a mistrovskému dílu, které vzdává hold vynikající řemeslné výrobě a tradici. Především díky své velikosti a jedinečnosti se Louis XIII. Le Salmanazar stává vzácným a unikátním sběratelským předmětem, který u nás ani ve světě nezná obdoby. První devítilitrový dekantér svého druhu ztělesňuje vrchol umění práce s křišťálem. Toto mistrovské dílo vzniklo v  legendární francouzské sklárně Baccarat, která se specializuje na výrobu exkluzivních produktů z křišťálového skla. Na výrobě dnes již legendárního dekantéru pracovalo celkem 20 sklářů. Výsledkem je mistrovské dílo oceněné nejslavnějším řádem Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres (Francouzský řád umění a literatury).

Ojedinělý výroba

Dekantér koňaku LOUIS XIII. LE SALMANAZAR je vrcholem sklářského umění, unikátní ve svém mistrovství, velikosti a stavby. Je vytvořen díky jedinečnému francouzskému savoir-faire (know-how) a pečlivému smyslu pro detail. Sjednocuje dovednosti a odborné znalosti těch nejlepších řemeslníků, kteří byli oceněni nejvyšším francouzským řádem. Do výrobního procesu ojedinělého dekantéru bylo zapojeno 20 sklářských mistrů, při výrobě bylo zpracováno přes 15 kilogramů křišťálu a byly zhodnoceny veškeré zkušenosti a dlouholetá tradice nejlepších mistrů svého oboru. Z ohně pece až do klidného ateliéru byly tradiční symboly koňaku Louis XIII. tvarovány rukami umělců, aby daly vznik dekantéru Le Samanazar. Každý detail byl pečlivě zpracován, aby vzniklo unikátní mistrovské dílo. Samotný koňak LOUIS XIII. je bezpochyby zcela výjimečným zážitkem, který píše historii – dekantér Le Slamanazar tuto originalitu povyšuje na vyšší úroveň.

„Inovace je od nepaměti vryta v dědictví koňaku LOUIS XIII., který je proslulý tím, že se nebojí žádné i té největší výzvy. Proto koňak LOUIS XIII. také vytváří LOUIS XIII. LE SALMANAZAR, jedinečný dekantér, který ve světě nemá konkurenci. Sběratelské mistrovské dílo, které je konečným symbolem historie, tradice, vášně a vzácného řemeslného umění,“ říká Ludovic du Plessis, globální výkonný ředitel LOUIS XIII.

K uskutečnění této mimořádné výzvy se LOUIS XIII. obrátil na společnost Baccarat, která vytvořila první křišťálový dekantér LOUIS XIII., inspirovaný baňkou nalezenou na bojišti v Jarnac. Společnost Baccarat nikdy v minulosti nevyrobila tak velkou křišťálovou láhev, jakou je LOUIS XIII. LE SALMANAZAR. Při objemu devíti litru se totiž jedná o technicky velmi náročný proces zpracování křišťálu, který zvládnou pouze zkušení mistři svého oboru.

Vůně času má ohromující úroveň

Velkolepý dekantér v sobě skrývá 9 litrů vůně královského koňaku Lousi XIII. Od svého vzniku v roce 1874 vybírá každá generace cellar masterů ze svých sklepů jen ty nejstarší a nejdražší eaux-de-vie, které tvoří srdce koňaku LOUIS XIII. Majitelé sklepů LOUIS XIII. jsou správci tohoto tradičního dědictví. Tajemství výroby se dědí z otce na syna – z generace na generaci. Žádný z cellar masterů neochutná konečné plody svého umění. Pouze společně mohou zanechat své dědictví budoucím znalcům. Mocný a velkolepý LOUIS XIII. LE SALMANAZAR je poctou jejich vášni a ctí jejich životní úspěchy v nenapodobitelném měřítku.

Jedinečný chuťový zážitek

Inspirovaný gesty, které provádí každý z cellar masterů, když ze starých sudů tierçon vykresluje vzácné vzorky. Ochutnat koňak Louis XIII. je jako provádět rituál, slavnostní příležitost, kdy se čas stává relativním a v tuto jedinečnou chvíli jako by se zastavil.

LOUIS XIII. LE SALMANAZAR je v současnosti vystaven v elegantním designu s 8 křišťálovými skly ve speciálním kufříku se servirovacím podnosem a unikátním rodovým kopím. Tento symbol využívají generace mistrů ke vzorkování a správnému sloučení směsi koňaku LOUIS XIII. Budoucí majitel devítilitrového zázraku si tak bude moci užít i výjimečný rituál, který jen umocní plnohodnotnost a komplexnost dokonalého koňaku LOUIS XIII.

LOUIS XIII. LE SALMANAZAR je k dostání za cenu 350.000 Eur (přibližně 8.893.000 Kč) v butiku LOUIS XIII., který je prvním, jediným a exkluzivním butikem LOUIS XIII. na světě. Butik se nachází v Pekingu SKP a představuje okno do Asie a světa pro mezinárodní klientelu této globální luxusní značky.