Kuehne+Nagel zveřejnila zprávu o udržitelnosti a dále investuje do ekologičtější globální logistiky

Kuehne+Nagel elektrokamion

Přední světová logistická skupina Kuehne+Nagel zveřejnila zprávu o udržitelnosti Sustainability Report za rok 2022, která mapuje její pokrok v oblastech „Living ESG“ (ochrany životního prostředí, zvyšování sociální odpovědnosti a standardů firemního řízení). Ty jsou součástí strategického plánu Roadmap 2026*.

S cílem eliminovat produkci emisí Kuehne+Nagel rozsáhle investuje do námořních biopaliv a udržitelných leteckých paliv (SAF). Od prosince 2022 společnost nakoupila přibližně 7 % celkové světové produkce SAF a zákazníkům nabízí různé možnosti jejich využití.

V segmentu silničních přeprav skupina pokračuje v plnění ambice postupně elektrifikovat svůj vozový park. Koncem letošního března převzala ve Francii 23 nových elektrických nákladních vozidel, která budou využívána na tamním trhu. S rozšiřující se dostupností infrastruktury pro nabíjení elektromobilů počítá společnost s nákupem dalších elektrokamionů napříč trhy. Do roku 2030 chce Kuehne+Nagel dosáhnout 60% elektrifikace svého globálního vozového parku.

Na poli kontraktní logistiky skupina dosáhla cíle využívat ve všech svých logistických budovách 100 % elektřiny z obnovitelných zdrojů. Za tímto účelem zakoupila certifikáty původu energie a investovala do produkce elektřiny přímo v místě její spotřeby, čili ve svých budovách, například pomocí fotovoltaických systémů.

„Naše síla a globální rozsah působení umožňují Kuehne+Nagel zlepšovat podobu světové logistiky nejen pro naše zákazníky, ale také pro planetu, a to i v náročných tržních podmínkách. Jsem hrdý na náš pokrok v oblastech ESG a na to, že můžeme zákazníkům poskytnout záruku, že využívání našich služeb je odpovědnou a zároveň spolehlivou volbou,“ komentuje Miroslav Pudil, generální ředitel Kuehne+Nagel v České republice.

###

* Roadmap 2026 se skládá ze čtyř hlavních oblastí, v nichž chce společnost Kuehne+Nagel do roku 2026 dosáhnout konkrétních cílů: Kuehne+Nagel Experience pro zlepšení zkušeností zákazníků a zaměstnanců, Digital Ecosystem pro rozvoj digitalizace jako konkurenční výhody, Living ESG pro neustálé zlepšování udržitelnosti a Market Potential pro plánování geografického a hospodářského růstu. Více na: https://roadmap2026.kuehne-nagel.com/