Kuehne+Nagel posiluje evropský vozový park pro farmaceutický průmysl

Kuehne+Nagel - European Pharma Fleet

Skupina Kuehne+Nagel, přední světový poskytovatel logistických služeb, rozšiřuje v Evropě svůj vozový park o desítky nových návěsů pro zákazníky z farmaceutického sektoru. Reaguje tak na vysokou poptávku po přepravě zdravotnického zboží, kterou od roku 2018 pokrývá v rámci programu European Pharma Fleet (EPF).

Do konce letoška bude speciální vozový park pro farmaceutický průmysl doplněn o 20 nových návěsů a do března 2022 jich přibude dalších 30. Kuehne+Nagel má v současné době v provozu 250 těchto návěsů, z nichž 80 % je konfigurováno pro účely přepravy při duální teplotě. Tato vlastnost je klíčová například při distribuci vakcín. Rozšířením European Pharma Fleet reaguje Kuehne+Nagel na rostoucí poptávku po distribuci vakcín a zároveň si v nestabilním tržním prostředí udržuje flexibilitu.

Aby se minimalizovaly prostoje, obsluhují každé vozidlo z parku EPF vždy dva řidiči. Speciální vozový park Kuehne+Nagel navíc splňuje standardy TAPA (Transported Asset Protection Association), což dává výrobcům i státům jistotu maximální bezpečnosti přepravy a zároveň umožňuje sledovat zásilky.

Co se přepravy pro farmaceutický segment týče, skupina Kuehne+Nagel v ní má silné zastoupení také na poli letecké logistiky.  Již dříve se podílela na přepravě milionů dávek vakcín proti COVID-19 po celém světě – konkrétně například na Ukrajinu, do Chile nebo Thajska.