Jihoafrický operátor využívá flotilu Bell 206 na zvládání invaze kobylek v Keni

Fort Worth, Texas (24. srpna 2020) – Flotila jihoafrického provozovatele helikoptér BAC Helicopters se v listopadu 2019 rozšířila o tři letouny Bell 206L-4. Úkolem nových strojů od společnosti Bell Textron Inc., dceřiné společnosti Textron Inc. (NYSE: TXT), bylo zmapovat výskyt kobylek v oblastech Marsabit a Turkana na severu Keni s cílem ochránit potravinovou bezpečnost v regionu.

Letouny Bell 206L-4 byly pro speciální misi vybavené průzkumným zemědělským systémem Agricultural Survey Equipment, bariérovým filtrem FDC a trakčním systémem Satellite Tracking System. Shromážděná data byla poté přenesena do rozprašovacích letadel i vrtulníků, což umožnilo zacílit na konkrétní oblasti se zvýšenou mírou výskytu kobylek. Humanitární mise probíhala při relativně vysokém užitečném zatížení vrtulníků, venkovní teplotě přibližně 40°C a často ve velmi větrných podmínkách. Posádka vrtulníků BAC a její klient v Keni byli ohromeni výkonem strojů Bell 206L-4 při plnění úkolů v takto náročných podmínkách a v odlehlých lokalitách.

„Po posouzení naší provozní činnosti a potenciálních budoucích smluvních požadavků jsme dospěli k závěru, že model 206L-4 je nejvšestrannější a nákladově nejefektivnější variantou v kategorii jednomotorových strojů,“ říká Tremayne Thompson, CEO společnosti BAC Helicopters. „Prokázaná schopnost Bell 206L-4 využívat vertikální referenční systémy a sloužit v různorodých operacích, například při přepravě osob, hašení požáru, leteckém postřiku a průzkumu terénu, nám dodává flexibilitu při plnění očekávání našich klientů v oblasti výkonu a spolehlivosti,“ vysvětluje Thompson.