Emirates vybaví palubní personál 20 000 produkty Apple s vlastními aplikacemi

Letecká společnost Emirates, která je známá svým úsilím o špičkové technologie a inovace, zahájila novou strategii nazvanou One Device s využitím produktů Apple. V rámci této iniciativy obdrží všech 20 000 členů palubního personálu Emirates iPhone 13 nebo iPad Air nakonfigurovaný s vlastními aplikacemi společnosti Emirates. Ty mají zlepšit a zefektivnit služby pro cestující na palubě a podpořit celkový komfort posádky.

Emirates již do této iniciativy investovala více než 32 milionů AED a zařízení Apple začala palubním průvodčím rozdávat před rokem. V současné době používá iPhone více než 7 000 členů posádky Emirates na 450 linkách v celosvětové síti. V následujících měsících obdrží dalších 5 000 palubních průvodčích iPhone a iPad s novými aplikacemi a funkcemi, které navazují na jejich úspěšné nasazení.

Interní týmy Emirates Service Delivery a IT provedly rozsáhlý uživatelský průzkum s palubními průvodčími a poté navrhly a vytvořily řadu nativních aplikací na míru, které mají zlepšit uživatelské prostředí pro palubní průvodčí a zajistit, aby cestující získali prvotřídní služby.  Z dosavadních ohlasů vyplývá, že díky produktům Apple se palubní personál cítí během své práce lépe připraven a umožňují mu nabízet vysoce personalizované služby.

Mezi aplikace vytvořené na míru patří aplikace pro zlepšení procesu přijímání objednávek jídel během letu v Business Class, která zajišťuje rychlou a přesnou obsluhu a umožňuje palubnímu personálu vidět profil každého cestujícího a jeho stav ve věrnostním programu Skywards. Další aplikace nabízí přístup k aktuálním informacím o rozpisu letů, zobrazení změn sedadel a upgradů a přehled o tom, který palubní personál je na palubě. Díky 360stupňovému pohledu na cestující má palubní personál společnosti Emirates přístup k důležitým informacím v reálném čase a je vybaven nástroji, které potřebuje k tomu, aby mohl pracovat co nejlépe. V nebývalé míře také personalizuje zážitky každého zákazníka, dokonce poskytuje informace, jako jsou preference ohledně stravování a nápojů a velikosti palubního oblečení pro odpočinek, pokud tuto službu využil během předchozích letů.

Produkty Apple podporují náročné provozní prostředí palubního personálu Emirates mnoha funkcemi včetně rychlého nabíjení, prodloužené výdrže baterie, lehkého designu a prvotřídní kvality provedení. Špičkové zabezpečení produktů Apple navíc chrání informace o zákaznících a palubním personálu, chrání soukromí hostů i zaměstnanců využitím zabezpečení zabudovaného v zařízení, ověřováním identity uživatele pomocí zabezpečeného Face ID a odstraněním informací o letu po dokončení cesty.

Zavedení systému One Device bylo podpořeno zónou pro osobní zkušenosti v centrále společnosti Emirates v Dubaji, která je nepřetržitým jednotným kontaktním místem pro palubní personál, kde může položit dotaz ohledně hardwaru a provozního softwaru, získat přístup k aplikační podpoře společnosti Emirates, splnit požadavky na příslušenství k zařízení a další.

Iniciativa také zvyšuje výkonnost a bezpečnostní standardy palubních průvodčích tím, že jim zajišťuje nepřetržitý přístup k celosvětové podpoře, včetně týmu speciálně vyškolených odborníků v centru Emirates v Dubaji a prostřednictvím podpory společnosti Apple. Díky zvýšení bezpečnosti na palubě si palubní průvodčí mohou kdykoli zkontrolovat oficiální postupy prostřednictvím dálkově aktualizovaných provozních příruček a využívat One Device jako platformu pro průběžné vzdělávání prostřednictvím mikroškolení. Palubní personál společnosti Emirates může iPhone používat pro osobní účely a jeho soukromá data jsou chráněna.