Emirates a flydubai vstupují do třetího roku strategického partnerství

Společně přepravily do Dubaje a dál již 5,27 milionů cestujících

Emirates a flydubai začaly spolupracovat v říjnu 2017. Od té doby přepravily 5,27 milionů cestujících. Díky partnerství získalo výhody 800 000 členů věrnostního programu Emirates Skywards. Ti za posledních 12 měsíců získali za lety s Emirates a flydubai více než 1,5 miliard věrnostních mil.

Jeho Výsost šejk Ahmed bin Saeed Al Maktoum, předseda představenstva a generální ředitel Emirates Group a předseda flydubai, označil vstup do třetího roku partnerství za významný milník: „Strategické partnerství mezi Emirates a flydubai je úspěšné a přináší výhody pro cestovatele, pro letecké společnosti a také pro Dubaj. Obě společnosti budou své partnerství rozvíjet i nadále, čímž budou moci svým zákazníkům poskytovat ještě lepší a kvalitnější možnosti cestování.“

Cestující Emirates mohou v současnosti bez problémů létat přes mezinárodní letiště v Dubaji do 94 destinací v síti flydubai, například do Káthmándú, Kilimandžára, Salály nebo Zanzibaru. Cestující flydubai mohou využívat letecká spojení přes Dubaj do 143 destinací sítě Emirates.

Strategické partnerství Emirates a flydubai přineslo oběma společnostem, ale i cestujícím a letištím výhody v podobě zlepšení koordinace letových řádů a provozu na letištích, zvýhodnění cenové nabídky nebo sladění věrnostního programu.

Lepší konektivita v Dubaji

27. října se lety do sedmi dalších destinací přestěhovaly z aktuální operační základny flydubai Terminálu 2 na Terminál 3, což cestujícím nabídne plynulejší a rychlejší spojení mezi navazujícími lety. Minimální doba pro navazující lety nyní činí pouhých 90 minut.

Další výhody v rámci společného věrnostního programu

Emirates Skywards je od srpna 2018 společným věrnostním programem pro zákazníky Emirates a flydubai. Již více než 25 milionům členů tak nabízí větší pohodlí a uživatelskou jednoduchost díky jednotným pravidlům pro získávání a uplatňování věrnostních mil. Členové klubu nejraději utrácejí našetřené míle za lety.

Efektivní síť a letový řád

Partnerství umožnilo oběma leteckým společnostem optimalizovat využití jejich sítí a letadel, zajistit celoroční provoz letů prostřednictvím sezónního předávání linek a expandovat na nové trhy.

Příkladem celoroční linky se sezónním předáním je trasa Dubaj – Záhřeb, kterou během letního letového řádu provozuje Emirates se svým velkým širokotrupým letadlem, zatímco během zimního letového řádu je nasazen úzkotrupý letoun flydubai s jedinou uličkou.