Do vedení HR pražského ShipMonku nastupuje Barbora Habětínková, přichází z Rohlíku

Logistická společnost ShipMonk, která nedávno ohlásila prodej minoritního podílu investorům z Summit Partners za více než 6 miliard korun, začíná intenzivněji rozvíjet a budovat své Research and Development centrum v Praze. Právě na tomto úkolu se bude podílet i její nová posila, Barbora Habětínková, která do ShipMonku přestoupila z Rohlik.cz. Její hlavní zodpovědností bude zastřešení veškeré HR agendy v pozici HR manažerky.

Hlavním cílem ShipMonku je vybudovat v Praze špičkové R&D centrum, kam spadá postavení škálovatelných HR procesů pro větší týmy či nábor seniorních programátorů potřebných pro další růst společnosti. Habětínková se tak bude podílet i na Employer Branding strategii společnosti.

Research and Development tým sídlící v Praze stojí za technologickým zázemím firmy zažívající peak sezóny, která je kvůli COVID-19 ještě náročnější než obvykle – denně se jejích skladech zpracovává až 110 000 zásilek.

„Na tuto pracovní výzvu se velmi těším. Přišla jsem do ShipMonku v tom nejhektičtějším období, které tento sektor může zažívat. Navyšujeme kapacity, abychom mohli vyhovět extrémní poptávce, která se drží od konce roku, a udrželi tempo i nadále. Americký peak má po technologické stránce na starosti právě R&D tým zde v Praze a mým hlavním úkolem v současnosti je, aby měl ShipMonk dostatek zkušených developerů, kteří nám pomohou toto intenzivní období překonat a následně rozvíjet firmu dál,“ komentuje svůj nástup Habětínková, která má se skokovým nárůstem zaměstnanců bohaté zkušenosti z předchozího angažmá.

„Báru s velkým potěšením vítám na palubě, její příchod je skvěle načasován a věřím, že se nám podaří zúročit její předchozí zkušenosti s budováním týmů a rychlým růstem v oblasti e-commerce,“ komentuje nástup Habětínkové Jan Bednář, CEO a zakladatel ShipMonk.