Colliers zprostředkovala mimotržní prodej dvou klíčových průmyslových nemovitostí skupině Accolade

Společnost Colliers International oznámila úspěšný mimotržní prodej dvou tuzemských průmyslových nemovitostí společnosti Red Group v hodnotě téměř jedné miliardy korun. Tato transakce znovu potvrzuje rostoucí atraktivitu českého trhu
s průmyslovými nemovitostmi pro investory.

Oddělení investičních služeb Colliers International tuto mimotržní transakci vyjednalo
a s náležitou pečlivostí poskytlo společnosti Red Group také podporu při prodeji obou průmyslových nemovitostí skupině českých investorů v čele s Accolade.

Jednou z prodaných nemovitostí je průmyslový areál Letov v Letňanech, sídlo GE Aviation vyrábějící letadlové motory. Americká společnost nedávno podepsala novou smlouvu na dlouhodobý pronájem pozemku o rozloze 20 200 metrů čtverečních.

Součástí transakce byl také výrobní závod E-Park Stará Boleslav, který se nachází v blízkosti dálnice D10 ve směru na Hlavenec – Starou Boleslav. Celý park využívá firma TRW Carr, která je jedním z předních dodavatelů pro automobilový průmysl, a zabírá plochu 25 700 metrů čtverečních s potenciálem pro další výstavbu.

„Obě nemovitosti zahrnují průmyslová aktiva, jež jsou velmi atraktivní pro investory, jako je Accolade. Oba areály těží z blízkosti hlavních českých dopravních tepen a uzlů, což umožňuje snadný a pohodlný přístup na klíčové trhy,” řekl Tomáš Szilagyi, Senior Associate v oddělení investičních služeb Colliers International v České republice.

Pro Accolade investující do průmyslových nemovitostí napříč střední Evropou se jedná o druhou letošní investici do průmyslových areálů v Praze a jejím blízkém okolí. V prvním případě se jednalo o převzetí projektu Karlovarská Business Park situovaného na začátku dálnice D6 spojující Prahu a Karlovy Vary, který skupina koupila společně s fondem Conseq Realitní.

„Společnost Colliers těší, že se mohla zapojit do této relativně přímočaré transakce mezi Red Group a Accolade, která poukazuje na vzrůstající popularitu dlouhodobě pronajímaných nemovitostí u prvotřídních hráčů na trhu,” řekl generální ředitel Colliers International v České republice Omar Sattar.