Colliers úspěšně působí jako poradce společnosti XO foods v České republice

Průmyslové oddělení Colliers International oznamuje úspěšné zprostředkování nových prostor pro společnost XO foods. Jde o vůbec první spolupráci mezi Colliers a XO foods. Společnost bude užívat 4 620 metrů čtverečních skladových  a kancelářských prostor v novém parku Prologis Park Brno v Syrovicích. Smlouva  o dlouhodobém pronájmu, jenž bude zahájen 1. ledna 2020, byla již podepsána.

XO foods – dodavatel surovin pro „fine dining” do hotelů, restaurací a cateringových společností působící v České republice, na Slovensku, v Maďarsku a Rakousku ke svému provozu v logistických budovách vyžaduje speciální mrazicí a chladicí vybavení. Současné distribuční centrum v pražském Suchdole již nadále nevyhovuje náročným a specifickým potřebám společnosti.

Když začala Colliers International hledat optimální řešení pro XO foods, zvažovala jak možnost spolupráce s poskytovateli logistických prostor, tak možnost pronájmu vlastních prostor, v nichž by se společnost sama starala o logistiku. Po vzájemné dohodě byl zvolen pronájem skladových prostor třídy A v Brně, které nabídnou možnost implementace vlastního logistického řešení. Díky skvělé dostupnosti do Bratislavy, Vídně, Budapešti, ale i samotného Brna jde s ohledem na distribuční místa o strategicky vhodnou polohu. Tyto prostory se v současné době nacházejí ve výstavbě.

Prologis Park Brno disponoval prostory přesně dle požadavků. Společnost Prologis umožnila instalovat nezbytné technologie, jako je mrazicí a chladicí vybavení.

„Je nám ctí pomáhat našemu novému klientu společnosti XO foods realizovat logistická řešení. Lokalita a design skladu musí odpovídat specifickým požadavkům tohoto typu podnikání tak, aby veškerý budoucí provoz probíhal hladce,” řekla Lucie Řezníčková, Associate Industrial, Colliers International Česká republika, která XO foods v této transakci zastupovala.