Bell průkopníkem ve světě šetrném k životnímu prostředí

Klidné a pohodlné cestování, nové vzrušující zážitky, ušetřený čas, náklady a snadný život, to je budoucnost, kterou chystá společnost Bell pro svoje zákazníky. Jaký vliv bude ale tato budoucnost mít na naši planetu?

Díky novým letadlům na elektrický pohon vznikají nové příležitosti k využití uhlíkově neutrálních zdrojů energie, jakými jsou například elektřina získaná z větrných, solárních nebo vodních elektráren. Posledních pár let se technologické a inovační týmy zaměřují na vývoj stroje Bell Nexus 4EX a nákladního dronu Bell Autonomous Pod Transport (APT), které nabízejí efektivní, bezpečné a k přírodě šetrné způsoby přepravování pasažérů, zboží a informací. Nákladní dron APT může přeletět dopravní zácpy ve městech, a ušetří tak čas i palivo využité při přepravě zboží. Bell Nexus 4EX je vybaven elektrickým pohonem s baterií, recyklace a znovuvyužití těchto baterií v komerčním nebo městském prostředí vytvoří nové příležitosti pro podnikání.

Bell také zkoumá technologické možnosti elektrického pohonu pro své tradičnější stroje. Systém EDAT (Electrically Distributed Anti-Torque) je nová iniciativa, kterou vede manažer programu pro lehká komerční letadla Eric Sinusas. EDAT je tvořen čtyřmi malými vrtulemi uvnitř ocasního rotoru vrtulníku. Každý rotor je vybaven čtyřmi listy a rotory jsou poháněny čtyřmi oddělenými motory. Elektrická energie je zajištěna generátory, které jsou poháněny turbínovými motory. Let je díky tomu tišší a potenciálně spotřebuje méně paliva.

Některé státy nabízejí velké výhody za využití šetrnější letecké dopravy na vybraných místech. Možnosti pro nové, ekologicky šetrné technologie v oblasti vertikálního vztlaku jsou obrovské a Bell je na ně připraven.