Aktivity Prologis v Evropě a ve střední Evropě za třetí čtvrtletí 2022

Prologis Park Wroclaw

Evropská divize společnosti Prologis zveřejnila údaje o svojí činnosti ve třetím čtvrtletí 2022. Nejdůležitější fakta o provozním výkonu, vybrané milníky a dosažené úspěchy za toto období přináší následující souhrn:

Ben Bannatyne, prezident Prologis Europe:
„Třetí čtvrtletí bylo pro naši evropskou divizi úspěšné. Obsazenost prostor zůstala na vysoké úrovni díky poptávce i kvalitě našeho portfolia a zákaznického servisu. V rozvíjejícím se makroekonomickém prostředí klademe velký důraz na předvídání potřeb našich zákazníků, zejména v oblasti energetiky, dostupnosti pracovní síly a udržitelnosti.“

Provozní výkon – třetí čtvrtletí 2022:

*  včetně budov v provozu, ve výstavbě, určených k prodeji, VAA/VAC a dalších
** změna výše nájmů vychází z dat podpisu nájemních smluv

Klíčové pronájmy:

Rozvržení kapitálu – třetí čtvrtletí 2022

Nová výstavba:

Ve třetím čtvrtletí byla zahájena výstavba 12 nových projektů s celkovou pronajímatelnou plochou 296 658 metrů čtverečních na území České republiky, Francie, Německa, Itálie, Polska, Slovenska, Španělska a Spojeného království. Ve čtyřech případech se jednalo o významné projekty výstavby na míru na celkové ploše 52 604 metrů čtverečních. Ve zbývajících osmi pak o spekulativní výstavbu na 244 054 metrech čtverečních vznikající na základě vysoké zákaznické poptávky.

Akvizice a prodeje:

Portfolio Prologis v Evropě se během uplynulého kvartálu rozrostlo o 144 budov s čistou pronajímatelnou plochou 1 155 158 metrů čtverečních na klíčových trzích, jako jsou Belgie, Francie, Itálie, Nizozemsko, Polsko, Španělsko a Spojené království. Došlo rovněž ke koupi dvou pozemků s celkovou rozlohou 198 987 metrů čtverečních ve Francii a na Slovensku.

Provozní výsledky ve střední Evropě a České republice – třetí čtvrtletí 2022:

* NRA – čistá pronajímatelná plocha

Rozvržení kapitálu ve střední Evropě – třetí čtvrtletí 2022

Nová výstavba:

Dodatečný komentář Bena Bannatyna, prezidenta Prologis Europe: