Bell se zapojil do Kanadského konsorcia pro pokročilou vzdušnou mobilitu CAAM

Fort Worth, TX (29. října 2020) Společnost Bell, která podporuje vývoj integrovaných ekosystémů svých partnerů, se zapojila do Kanadského konsorcia pro pokročilou vzdušnou mobilitu (Canadian Advanced Air Mobility Consortium), aby pomohla Kanadě se stát světovým lídrem na poli pokročilých vzdušných technologií. Skupina skládající se z více zúčastněných stran a založená Canadian Air Mobility a National Research Council of Canada (NRC) má za cíl zefektivnit výzkum, vývoj a komerční provoz v oblasti pokročilé letecké mobility.

Inovační tým Bellu v současné době pracuje na vývoji a testování bezpilotního nákladního prostředku Autonomous Pod Transport (APT). Jedná se o dron z rodiny eVTOL (elektronických zařízení s vertikálním vzletem a přistáním), který je schopen dopravovat náklad o váze až 32 kg. Základy této nové inovativní platformy vyvinul Bell Textron ve svém kanadském závodě v Mirabelu (Quebec).

Inovační týmy ve Fort Worth a Mirabelu pracují na vývoji a výrobě nového řešení pro plnění širokého spektra misí, od doručování balíčků či zdravotnické přepravy až po podporu vojáků. Ve spolupráci s  NASA nedávno absolvoval dron APT předprogramovaný letový okruh o délce 10 mil ve Fort Worth, při němž úspěšně demonstroval svoje schopnosti bezpečně se pohybovat v hustém leteckém provozu při využití antikolizních systémů (Detect and Avoid) až po let za hranicí vizuálního dohledu pilota. Inovační tým v Mirabelu rovněž sehrál klíčovou úlohu v testovaní překlopných rotorů v prstencích pro Bell Nexus 4EX, který byl poprvé předveden na výstavě CES 2020. Týmy Bellu usilovně pracují na výzkumu a vývoji bezpilotních leteckých technologií, které zákazníkům nabídnou působivý zážitek.

Společnost Bell, jako jeden ze ivestičních partnerů CAAM, poskytuje svoje hluboké znalosti a zkušenosti v oblasti vývoje a výroby integrovaných ekosystémů pokročilé vzdušné mobility (Advanced Air Mobility- AAM) v Kanadě. Spolupráce a otevřené debaty ohledně infrastruktury, regulací, provozního a technologického zabezpeční tak dláždí cestu pro inovativní řešení k dalšímu využití bezpilotních nákladních dronů APT. Díky těmto partnerstvím se společnost Bell přibližuje k tomu, aby přinesla vyspělá řešení vertikálního vzletu a přistání do městských oblastí, jako je Vancouver.