Zaměstnání v zahraničí láká 60 % Čechů

Z nejnovějšího průzkumu veřejného mínění, který si nechala zpracovat společnost CDK Global (NASDAQ: CDK), největší globální poskytovatel integrovaných informačních technologií a digitálních marketingových řešení pro prodejce i výrobce automobilů, agenturou Ipsos, vyplývá, že 60 % Čechů vnímá možnost pracovat v zahraniční velmi pozitivně. Příležitost práce mimo Českou republiku tak hraje významnou roli při výběru zaměstnání. Při výběru zaměstnání chápe možnost práce v zahraniční 7,8 % Čechů jako rozhodující kritérium.

Průzkum mezi 525 Čechy ve věku od 18 do 65 let zjistil, že pokud by si Češi mohli vybrat z 31 předních zemí světa, kde by chtěli pracovat, volili by následovně: Německo se stalo nejžádanější lokalitou (23,6 %), následovala Velká Británie (9,5 %), Spojené státy americké (9,1 %), Švýcarsko (8,6 %), Kanada (5 %), Nový Zéland (5 %), Rakousko (4 %), Švédsko (3,4 %) a Španělsko (3,4 %). 7,8 % respondentů uvedlo jiné možnosti.

Více než polovina respondentů (54,5 %) uvedla, že při volbě zaměstnavatele bere v úvahu, zda má společnost globální dosah a síť poboček. Pro 7,6 % Čechů je tento aspekt velmi důležitý. Na otázku, zda postup ve firmě představuje něco lákavého, odpovědělo pozitivně 26,1 % respondentů. Celá jedna čtvrtina Čechů tak aktivně hledá možnosti profesního růstu, zatímco 42,9 % uvedlo, že by rádo mělo možnost ve firmě postupovat.

Viceprezident CDK Global pro lidské zdroje Kevin Ball dnes během slavnostního otevření nového obchodního zákaznického centra uvedl: „Sledujeme, že naši zaměstnanci si cení toho, když do nich investujeme a zabýváme se jejich individuálním profesním růstem. Ať už je to možnost práce v zahraničí, změna pracovního místa ve firmě nebo jiné zaměstnanecké výhody. Tohle všechno je samozřejmostí i zde na českém trhu. V nové pražské kanceláři, která se stane naší třetí největší kanceláří na světě, budeme vyznávat stejnou strategii, jakou se řídíme všude po světě.“

Na otázku, jaké pracovní benefity jsou pro zaměstnance nejatraktivnější, a jaké méně důležité, převážná většina odpověděla, že nejvíce oceňují flexibilní pracovní dobu. Tu na první místo v pořadí zaměstnaneckých výhod umístilo 36,8 % respondentů. Následovaly jazykové kurzy, které oceňuje 24,8 % Čechů. Naopak nejhůře dopadla možnost hlídání dětí, kterou na poslední místo umístilo 32 % respondentů.

O SPOLEČNOSTI CDK GLOBAL

S tržbami více než 2 miliard dolarů je CDK Global největším globálním poskytovatelem integrovaných informačních technologií a digitálních marketingových řešení pro prodejce i výrobce automobilů a návazná odvětví. Svá řešení nabízí ve více než 100 zemích po celém světě a poskytuje služby více než 27 000 retailových provozoven a většině výrobců ze segmentu automobilového průmyslu. Řešení CDK Global automatizují a integrují kritické procesy celého workflow od marketingových kampaní a cílené reklamy před prodejem až po prodej, financování, pojištění, opravy a údržbu vozů nebo dodávky náhradních dílů – to vše se vzrůstajícím důrazem na využívání datových analýz a prediktivní inteligence.

PRÁCE PRO CDK GLOBAL

Koho hledáme?
Hledáme lidi, kteří k nám svou povahou a přístupem skvěle zapadnou. Lidi, kteří mají zápal a nadšení a kteří nám pomohou posouvat naši společnost stále dál. Lidi, které baví získávat nové znalosti a dovednosti – protože náš další rozvoj v konečném důsledku závisí na tom jejich.

Nabízíme spoustu příležitostí napříč širokým spektrem obchodních aktivit. Ať už se k nám přidáte kdekoliv na světě, vždy získáte podporu, průpravu a nástroje, které vám umožní dělat ve vaší kariéře významné kroky kupředu.

Co vám můžeme nabídnout?
Abychom zaujali ty nejlepší a udrželi si je, platíme zaměstnance podle výsledků, ne toho, jak dlouho pro nás dělají. Když budete v práci odvádět skvělé výkony, čeká vás stejně skvělá odměna. Rádi vám rovněž pomůžeme budovat kariéru – a to nejen cílenými investicemi do vašeho dalšího vzdělávání a rozvoje, ale i nabídkou řady skvělých příležitostí, které nabízí náš globální trh.