STARBUCKS BARISTA CHAMPIONSHIP: ZNÁME ČESKÉHO FINALISTU

Starbucks Česká republika poprvé vysílá reprezentanta na finálové kolo do Londýna

Praha, 27. května 2015 – Kavárny Starbucks v České republice se letos poprvé zapojují do soutěže Starbucks Barista Championship, ve které bude zvolen nejlepší Starbucks barista z regionu EMEA*. Finále druhého ročníku této soutěže se uskuteční v srpnu v Londýně, kde porota udělí titul Starbucks Barista Champion nejlepšímu ze zástupců zúčastněných evropských států.

Baristé Starbucks mají mnoho společného, spojuje je vášeň pro kávu, hluboké znalosti z oboru a nadšení pro vytváření jedinečného prostředí kaváren, které zákazníkům přinášejí výjimečný zážitek s každou návštěvou.

„Ve Starbucks věnujeme velkou péči nejen kávě, ale i vzdělávání baristů, kteří se stávají kávovými experty. O kávě vědí vše – o její přípravě, ale i o původu, pěstování a zpracování. Starbucks Barista Championship představuje jedinečnou příležitost k porovnání znalostí, zkušeností a vášně pro kávu,“ řekl Adam Mularuk, Starbucks President CE.

V rámci Starbucks Barista Championship poměřují baristé své dovednosti hned v několika kategoriích – regionální kolo otestovalo nominované zástupce všech kaváren Starbucks z ČR z odborných znalostí, při coffee tastingu a ze zkušeností za barem. Do národního finálového kola, jež se konalo 25. května v kavárně Starbucks The Park na Chodově, postoupili 4 nejlepší baristé, kteří mimo jiné prezentovali i svůj vlastní originální nápoj. Českou finalistkou se stala Charlota Cingelová, která dosáhla mimořádných výsledků ve všech kategoriích.

„Ze svého vítězství jsem nadšená, jsem ráda, že svou lásku ke kávě mohu sdílet s ostatními a předávat jim své znalosti,“ řekla česká vítězka Charlota Cingelová z kavárny Starbucks Nová Karolina Ostrava a dodala: „Je pro mě velká čest, že mohu Českou republiku reprezentovat na evropském kole v Londýně a vydám ze sebe určitě to nejlepší.“

Evropské kolo soutěže se uskuteční v srpnu 2015 v Londýně, kde se Charlota utká s těmi nejlepšími Starbucks baristy z ostatních států. V rámci přípravy na evropské finále se vítězové jednotlivých států zúčastní několikadenního tréninku v pražírně kávy Starbucks v Amsterodamu. Vítěz Starbucks Barista Championship se může těšit na jedinečný zážitek – návštěvu kávové plantáže v Africe.