Společnost Emirates SkyCargo přepravila první skupinu závodních koní na FEI World Equestrian Games Tryon 2018

Emirates SkyCargo, nákladní letecká divize společnosti Emirates, úspěšně přepravila první skupinu 67 závodních koní na FEI World Equestrian Games® Tryon 2018. Závodní koně byli transportováni nákladním letadlem Emirates SkyCargo Boeing 777 z belgického Liege do amerického Greenville-Spartanburg.

Let byl prvním z celkem 19 speciálních charterových letů Emirates SkyCargo, jimiž budou koně na tuto důležitou světovou událost transportováni. Celkem bude dopraveno více než 500 koní, čímž se tato přeprava stane největším koňským leteckým charterem na jedinou sportovní událost. Emirates SkyCargo úzce spolupracovala se společností Pedenem Bloodstockem, předním mezinárodní expertem na převoz koní.

Emirates SkyCargo je předním světovým nákladním leteckým přepravcem, na jehož linkách se běžně převážejí závodní koně na různé sportovní události po celém světě. Letecký dopravce poskytuje klidné a pohodlné přepravní zázemí a prostředí pro koně, navíc splňuje standardy a regulace stanovené národními a mezinárodními institucemi dohlížejícími na transport zvířat jako například IATA Live Animals Regulations (LAR).

Více informací o speciálním letu a o FEI World Equestrian Games Tryon 2018 naleznete zde.