Společnost Emirates poodhalila budoucí podobu svého pavilonu na Expo 2020 Dubaj

Společnost Emirates, prémiový partner a oficiální aerolinka dubajského Expo 2020, odhalila budoucí podobu svého supermoderního pavilonu Emirates, který začala stavět již v březnu tohoto roku. Největší důraz kladla na design a návštěvnickou zkušenost, představí zde také interaktivní technologie a budoucnost komerčního letectví.

Jeho Veličenstvo šejk Ahmed bin Saeed al Maktoum, předseda společnosti Emirates Airline & Group řekl: „Na pavilon Emirates jsme nesmírně pyšní, byl vytvořen v souladu se stěžejními prvky samotného dubajského Expa 2020, tedy s vytvářením zážitků a podněcováním kreativity a inovací pro lepší budoucnost. V pavilonu Emirates ukážeme to nejlepší, co letectví i obecně mobilitu čeká.“

„Emirates a obecně dopravní ekosystém ve Spojených arabských emirátech budou hrát klíčovou roli v úspěšnosti Expa 2020. Doprava, cestovní ruch a turistika související s touto událostí přinesou ekonomice Spojených arabských emirátů částku přesahující 103 miliard českých korun ( 16,4 miliardy AED) což jen podtrhuje jejich důležitost při tomto eventu,“ dodal.

„Jsme nadšení, že díky této obrovské události můžeme spojit dohromady celý svět. Již téměř 170 let světová Expa inspirují lidi a ohromují je inovacemi, kulturou, uměním, jídlem a zábavou. Letecká doprava zcela změnila možnosti, jakými mohou lidé zažívat vše, co jim svět nabízí. V roce 2020 pavilon Emirates ukáže, jak bude letecká doprava i nadále přeměňovat mobilitu a jak ovlivní naši budoucnost,“ řekla Její Excelence Reem Al Hashimy, státní ministryně pro mezinárodní spolupráci SAE a generální ředitelka Bureau Expo Dubai 2020.

Pavilon Emirates

Pavilon Emirates nabídne svým návštěvníkům pohled na měnící se svět komerční letecké dopravy s důrazem na přepravu lidí a produktů moderním, efektivním a udržitelným způsobem. Třípatrová multifunkční budova Emirates o rozloze 3,300 metrů čtverečních bude umístěna v blízkosti pavilonu SAE a v docházkové vzdálenosti od centrálního pavilonu dubajského Expa, pavilonu Al Wasl. Během Expa 2020 pavilon Emirates pojme více než 56 tisíc návštěvníků měsíčně.

Inspirována třemi tematickými prvky Expo 2020 – mobilita, příležitost a udržitelnost – bude budova pavilonu znázorňovat dynamiku letadlových křídel při vzletu. Celkem 26 křídelních elementů fasády pavilonu ponese více než 800 metrů led světel, jež společně vytvoří nejrůznější efekty a pohyby při světelné show. Pro stavbu samotného pavilonu budou využity nejnovější technologie výroby, stavební techniky a prvky udržitelného designu jako integrované solární panely, responzivní sluneční stínidla a zelené přírodní prvky vně i uvnitř budovy. Vnitřní prostor prvního patra pavilonu bude mít dostatek denního světla, čímž sníží spotřebu energie, centrální pódium představí

experimentální a interaktivní obsah a druhé patro nabídne prostor pro přednášky a oborová setkání. Nejvyšší patro zdobí zahrada, ve které si návštěvníci užijí otevřené prostory a okolní zeleň.

Pavilon Emirates představí budoucnost letectví ve všech ohledech, od motorových technologií přes nové materiály zvyšující výkon a snižující spotřebu po inovativní interiéry letadel a letišť.

Návštěvníci se tu kromě vědy o letových vlastnostech dozvědí i o základních principech aerodynamiky, o nových materiálech a možnostech leteckého designu.  Pavilon také odhalí vývoj motorů letadel nové generace, představí laboratoř budoucnosti s inovativními materiály a ukáže budoucnost letadlových trupů a interiérů. Návštěvníci také uvidí nové letištní technologie a budou si moci vytvořit a nakonfigurovat vlastní letadlo budoucnosti.

Odhaduje se, že 70 % návštěvníků šestiměsíčního Expa 2020 v Dubaji přijede ze zahraničí. Globální síť Emirates se 158 destinacemi v 86 zemích tak výrazně usnadní mobilitu návštěvníků a přiláká na 25 milionů lidí. Ze 192 zemí, jež potvrdily svou účast na akci, nabídne letecká společnost Emirates přímé lety do 67 z nich. Letecká společnost Emirates bude i nadále vyhodnocovat příležitosti pro nové letecké linky do dalších zemí, aby stimulovala leteckou dopravu a rozvíjela konektivitu cestujících do Dubaje. Letecká společnost také investuje do nejmodernějších biometrických technologií, aby usnadnila pohyb na letišti v Dubaji.

Expo 2020 se bude konat od 20. října 2020 do 10. dubna 2021 v Dubaji a prezentovat se zde bude 190 zemí. Událost doprovodí množství jedinečných zážitků, včetně každodenních akcí, událostí, průvodů, hudebních a kulturních festivalů, workshopů, a mnoho další zábavy. Milovníci jídla hledající nové kulinářské zážitky ochutnají inovativní pokrmy ze 200 zemí celého světa, jež doprovodí dalších 34 doposud neprezentovaných konceptů.