MasterCard hledá nejlepší startupy v Evropě

Podávání přihlášek do programu Start Path Global 2016 zahájeno

Celosvětový partnerský program pro inovativní startupy Start Path společnosti MasterCard zaznamenává úspěch v Evropě a zintenzivňuje své aktivity k využití potenciálu tohoto regionu. V Evropě program v současné době úzce spolupracuje s Rainbird, dopay, Invoice Sharing nebo Universal Basket.

Rainbird, který pomocí své technologie vyvíjí nástroj pro obchodní poradce MasterCard, je jedním z příkladů, jak Start Path rozvíjí partnerství se startupy za účelem vývoje a testování nové generace technologických řešení. Dalším příkladem je spolupráce s dopay, startupem z Velké Británie, jenž umožňuje zaměstnavatelům vyplácet mzdy zaměstnancům elektronicky bez jakýchkoliv bankovních účtů. Další britský startup Universal Basket je univerzální nákupní košík, který umožňuje spotřebitelům nakoupit zboží od různých obchodníků, avšak zaplatit prostřednictvím jedné online pokladny. Nizozemský startup Invoice Sharing je bezplatná platforma pro elektronickou distribuci faktur.

„Startupy aktivně experimentují s novými řešeními zaměřenými na přeměnu stávajícího stavu v celé řadě průmyslových odvětví, včetně finančních služeb, maloobchodu a zdravotní péče,“ řekl Stephane Wyper, globální ředitel MasterCard Start Path.

Program Start Path poskytnul od roku 2014 podporu, partnerství nebo finanční investice již více než šedesáti začínajícím společnostem v oblasti komerčních řešení. MasterCard tak pomáhá úspěšně překonat počáteční obtíže, rozšířit obchodní aktivity a především zjednodušit finanční transakce mezi startupem a zákazníkem.

Projekt MasterCard Start Path je otevřen startupům, které splňují kritéria uvedená na internetové adrese www.startpath.com. Aktuální výzva k předkládání žádostí je otevřena do 21. března 2016.