Kiwi.com je nejlépe umístěnou českou firmou v desítce nejrychleji rostoucích technologických společností Evropy, Blízkého východu a Afriky

Kiwi.com patří 7. místo v žebříčku Deloitte Technology Fast 500 EMEA pro rok 2017

Společnost Kiwi.com, jeden z předních světových vyhledávačů a prodejců letenek a dalších služeb pro cestovatele, oznamuje, že se umístila na 7. příčce v žebříčku 2017 Deloitte Technology Fast 500 pro region Evropy, Blízkého východu a Afriky. Kiwi.com se tak zároveň stala nejlépe hodnocenou českou společností, která se v žebříčku za celou historii soutěže objevila.

Objektivní oborový žebříček Deloitte Technology Fast 500 EMEA již 17. rokem oceňuje nejrychleji rostoucí technologické, mediální, telekomunikační, life sciences a energeticko-technologické firmy působící na území Evropy, Blízkého východu a Afriky v období uplynulých 4 let.

V letošním hodnocení Deloitte Technology Fast 500 EMEA společnost Kiwi.com obsadila v konkurenci 500 firem 7. místo. Za poslední 4 roky její tržby vzrostly o 7 165 % na více než 8,5 miliardy korun (332 milionů eur) v roce 2016. Do první desítky pro Evropu, Blízký východ a Afriku se přitom žádná česká firma ještě nikdy neprobojovala. Letošní výčet umístěných firem zahrnuje společnosti pocházející z celkem 18 zemí. Průměrné tempo růstu těchto podniků bylo 1 377 % (oproti 967 % v roce 2016).

Toto ocenění navazuje na prvenství v přehledu Deloitte Technology Fast 50 Central Europe, jehož společnost Kiwi.com dosáhla letos na podzim. Tehdy byla označena za nejrychleji rostoucí technologickou společnost ve střední Evropě na základě zmíněného nárůstu ročních příjmů v posledních 4 letech, resp. mezi roky 2013 a 2016. Ostatní firmy, které se umístily v žebříčku Deloitte Technology Fast 50 pro střední Evropu, dosáhly průměrného nárůstu tržeb o 1 127 %.

„Naše 7. místo v žebříčku Deloitte Technology Fast 500 EMEA je dalším oceněním 5letého fungování Kiwi.com, v jehož průběhu cestovatelům nabízíme výhodné kombinace letů. Jsme průkopníky tzv. virtuálního propojování (virtual interlining), kterým jsme zaplnili mezeru na trhu a díky němuž jsme umožnili zákazníkům kombinovat lety jinak nespolupracujících leteckých společností. Našich výsledků jsme dosáhli díky špičkovým technologiím, důrazu na péči o zákazníky a inovacím v nabídce služeb pro cestovatele – za čímž stojí kvalitní práce a nasazení všech našich zaměstnanců. Těším se na další růst a vývoj společnosti,“ řekl Oliver Dlouhý, zakladatel a CEO Kiwi.com.

Přihlášky do žebříčku Deloitte Technology Fast 500 EMEA pro rok 2017 byly přijímány od 1. července 2017 do 30. září 2017. Pro zařazení do něho musely firmy splnit následující podmínky: vyvinout nebo vytvořit vhodné technologie a/nebo investovat významné množství kapitálu do výzkumu a vývoje, mít vlastnickou strukturu vylučující většinové vlastnictví dceřiných společností strategickými subjekty, mít ústředí v zemi zapojené do programu Deloitte Technology Fast, pohybovat se v dané oblasti podnikání alespoň čtyři roky, za první rok dosáhnout provozního zisku ve výši 50 tisíc eur a v letošním roce zaznamenat provozní výnos v hodnotě nejméně 800 tisíc eur.