Emirates podepsala největší obchod v historii ATP

Díky generálnímu partnerství bude značka Emirates přítomna na 60 tenisových turnajích ve 29 zemích

Londýn, Velká Británie, 25. listopadu 2015 – Zástupci společností Emirates a ATP pozdvihli své partnerství a oznámili, že od roku 2016 bude Emirates generálním partnerem ATP World Tour. Smlouva je uzavřena na pět let a představuje největší sponzorskou smlouvu v historii ATP.

Emirates bude jakožto oficiální aerolinka a generální partner ATP World Tour těžit z globálních marketingových práv Tour. Značku Emirates tak návštěvníci uvidí na 60 turnajích ve 29 zemích napříč šesti kontinenty. Zápasy bude sledovat více než 800 milionů lidí z celého světa. V uplynulých letech přilákala Tour rekordní publikum. V rámci jedné sezóny turnaj sledovalo 4,3 milionu fanoušků přímo na místě a více než 880 milionů v televizi.

Z partnerství se mohou těšit také samotní fanoušci a hosté, kteří si na zápasech užijí bezkonkurenční pohostinnost Emirates. Další nepřeberné množství různého vyžití bude pro fanoušky připraveno i na oficiálních stránkách Tour ATPWorldTour.com, světovém tenisovém portálu číslo 1 s více než 325 miliony návštěv ročně.

„Jsme rádi, že můžeme posílit partnerství s ATP World Tour. Pro Emirates je globální dosah díky sponzoringu ATP World Tour příležitostí spojit se s miliony fanoušků tenisu po celém světě. Emirates nabízí přímé lety do téměř 90 procent z 32 zemí, kde se ATP World Tour koná. Toto partnerství je tedy relevantní zejména pro naše zákazníky. Tenis je skutečně mezinárodní sport. A protože k tomuto sportu velmi inklinujeme, sponzoringu tenisu jen přibývá,“ řekl Boutros Boutros, divizní senior viceprezident Emirates pro korporátní komunikaci, marketing a značku.

„To, že si nás Emirates, tak vysoce ceněná a dobře zavedená společnost ve světě sportovního marketingu, vybrala, aby se ještě více zviditelnila ve spojení s ATP World Tour, vypovídá hodně o úrovni, na kterou jsme se vypracovali,“ řekl Chris Kermode, výkonný předseda představenstva a prezident ATP. „Partnerství znamená dlouhodobý závazek a skutečnou důvěru v budoucnost tenisu. Těšíme se, že naše spolupráce, kterou jsme v průběhu let vybudovali, bude pokračovat a dále se rozvíjet,“ dodal.

ATP World Tour 2015 vyvrcholí tuto neděli na Barclays ATP World Tour Finals v O2 aréně v Londýně. V současné době atakuje Tour rekord v roční návštěvnosti.

Emirates je platinovým partnerem ATP World Tour od roku 2013 a titulním sponzorem žebříčku Emirates ATP. Nyní Emirates nahrazuje Coronu jako generálního partnera Tour. Smlouva s mexickou pivní značkou končí na konci tohoto roku.

Tenisové portfolio Emirates zahrnuje některé z nejdůležitějších událostí tenisového kalendáře, včetně Grand Slamů Australian Open, Roland Garros a US Open, dále pak Emirates Airline US Open Series, Australian Open Series, žebříček ATP, Dubai Tennis Championships (SAE), Barcelona Open (Španělsko) a Rogers Cup (Kanada).