Emirates a Arsenal pokračují ve sponzorském partnerství

Emirates, největší mezinárodní letecká společnost světa, a fotbalový klub Arsenal společně oznámily pokračování sponzorského partnerství. Sponzoring, největší svého druhu podepsaný Arsenalem a jeden z největších sponzoringů podepsaných ve fotbale, poskytuje letecké společnosti pětileté prodloužení s fotbalovým klubem až do konce sezóny roku 2023/2024.

Nová sponzorská smlouva posiluje jedno z nejrespektovanějších a nejširších partnerství v oblasti sportu. Sponzorské partnerství formálně stvrdili generální ředitel Arsenalu Ivan Gazidis a Sir Tim Clark, prezident Emirates Airline.

„Náš sponzoring dresů je nejdéle trvajícím partnerstvím v Premier League a je také jedním z nejdéle trvajících partnerství ve sportovním světě. Je důkazem našeho vzájemného závazku a jedinečného vztahu. Emirates takto prokazují velkou důvěru v naše ambice a přístup. Navíc, navýšená investice nám pomůže pokračovat v boji o různé poháry a trofeje, a našim fanouškům napříč celým světem,“ řekl Ivan Gazidis, generální ředitel Arsenalu. „Emirates je skvělým partnerem pro Arsenal, jde o značku světového kalibru a dosahu. Nová sponzorská smlouva, jež prodlužuje naši spolupráci až do konce sezóny 2023/2024, je důkazem toho, že tento sponzoring dresů je oboustranně přínosný,“ dodal.

Kromě loga Emirates na dresech Arsenalu se bude logo Emirates i v následujících letech objevovat také na tréninkových dresech Arsenalu. Sponzoring dresů byl zahájen v sezóně 2006/2007. Díky nové sponzoringové smlouvě je zaručeno ponechání loga Emirates na dresech všech týmů Arsenalu na minimálně 18 let.

Fotbalový klub Arsenal bude moci také využít letadla Emirates k předsezónnímu turné a Emirates zůstanou marketingová práva ke kampaním po celém světě. Emirates Stadium si podle dohody z roku 2012 ponechá název až do roku 2028.

„Silný vliv Arsenalu po celém světě v kombinaci s jeho sportovními ambicemi z něj tvoří klub, který je ideálním partnerem pro Emirates, protože reflektuje stejné hodnoty jako my v Emirates. Emirates je dlouhodobým podporovatelem fotbalu a jsme hrdým partnerem týmu,“ řekl Sir Tim Clark, prezident Emirates Airline. Dodal také: „V Emirates jsme se zavázali podporovat různé sporty napříč celým světem a naše partnerství s Arsenalem není výjimkou. Naše partnerství je skvělé, protože propojuje dvě světově silné značky, a těší nás prodloužení této spolupráce o dalších 5 let.“

Letecká společnost Emirates je partnerem některých největších evropských fotbalových klubů, je také partnerem mnoha mezinárodních sportovních akcí v golfu, tenise, rugby, kriketu, dostizích a automobilových závodech.